Plačaš 2, dobiš 3! Ob naročilu 3 artiklov, najcenejšega podarimo! KODA: kupis2dobis3

Ovitki za telefone

0

Nov Samsung Galaxy A7 2018 je tu!

Nov Samsung Galaxy A7 2018 je tu!

Nov Samsung Galaxy A7 2018 je tu!

V preteklosti smo kakovost kamer merili po številu megapikslov. Danes pa jih merimo, glede na trenutne trende, po številu kamer. Samsung je imel do sedaj konservativen pristop. Sedaj pa so se odločili najnovejši trend preizkusiti pri seriji A mobitelov srednjega razreda. Vaš svet razširjen s trojno kamero. Ima velik in zmogljiv zaslon. Fotoaparat je visokih kakovosti in pametni telefon ima veliko pomnilnika.

Ovitki za Samsung Galaxy A7 2018

Zaščitna stekla za Samsung Galaxy A7 2018

Galaxy A7 je opremljen s 77 mm in 120 mm ultra širokokotno kamero. Ne bo se vam več zgodilo, da na sliki ne bo vsega, kar želite zajeti. Ne glede na to ali snemate obsežno pokrajino in njene lepote ali poročne zabave, vam je zdaj na voljo več prostora. Inteligentna kamera na Galaxy A7 samodejno prilagodi nasičenost, temperaturo beline in svetlost. Na voljo je tudi 19 načinov prilagajanja, da bodo končne slike čim bolj naravnega videza. Na posnetkih je dodana globina izrazita lepota. Galaxy A7 je opremljen z glavno kamero z ločljivostjo 24 MP, globinsko kamero z ločljivostjo 5 MP in ultra širokokotno kamero z ločljivostjo 8 MP. Zaradi tega lahko učinkovito upravljate globinsko ostrino ter izpostavite osrednji motiv na sliki. Hkrati pa se Galaxy A7 ponaša s čudovitim 15,3-cm (6,0-palčnim) FHD+ Super AMOLED brezkončnim zaslonom. Le ta prinaša ostrejši kontrast in veliko bolj dinamične barve za bolj poglobljeno doživetje gledanja. Galaxy A7 je ergonomsko oblikovan in ima inteligenten bralnik prstnih odtisov na strani. V dlani ga lahko udobno držimo in ga preprosto uporabljamo. Ohišje je prvovrstno  iz 2. 5D stekla na hrbtni strani, je trpežno s pridihom imenitnosti. Je vrhunska kombinacija funkcionalnosti in sloga. Pomembne stvari imate lahko vedno pri roki zahvaljujoč možnosti razširitve pomnilnika z micro SD kartico do dodatnih 512 GB.

Zaslon je imeniten

Zaslon je čudovit, 15,3-cm (6,0-palčni) FHD+ Super AMOLED brezkončni , ki prinaša ostrejši kontrast in bolj dinamične barve za veliko bolj poglobljeno doživetje gledanja. Je ergonomsko oblikovan in ima inteligenten bralnik prstnih odtisov na strani. Prvovrstno ohišje iz 2.5D stekla na hrbtni strani je trpežno s pridihom imenitnosti. Je vrhunska kombinacija funkcionalnosti in sloga. Zaslon je sodobnega videza. Viden je v vseh svetlobnih pogojih, je zelo odziven in ponuja odlično minimalno svetilnost, da nas pri uporabi ob poznih urah ne slepi. Hkrati je lahko dovolj svetel, da je brez težav viden tudi ob bolj sončnih dnevih. Tipalo svetlobe se je odrezalo dobro in ustrezno prilagajalo svetlost zaslona glede na svetlobne pogoje. Zaslon je primerljiv s konkurenco tudi glede ločljivosti zaslona, ki znaša 2220 x 1080 slikovnih pik, kar mu daje gostoto 408 slikovnih pik na palec. Gre za LED-tip zaslona in mobitel lahko ugasne vsako posamezno slikovno piko. Če ozadje spremenimo na črno, se slikovne pike povsem izključijo in poleg tega, da varčuje z energijo, ponuja zelo dober kontrast ter žive barve. Ker gre za LED-zaslon, pa mobitel podpira funkcijo Always On Display, kjer nam s pomočjo belih ikon prikazuje uro, datum, polnost baterije in vsa ostala obvestila. Čeprav je ostali del zaslona pri tem ugasnjen, še vedno porabi več energije, kot bi ga na primer obvestilna lučka. Je pa vsekakor lepo videti to funkcijo tudi v tem cenovnem razredu.

Ohišje

Samsung Galaxy A7 je mešanica novega in starega dizajna. Sprednja in zadnja površina je med seboj povezana z ohišjem iz aluminija. Le ta mu poleg čvrstosti in odličnega občutka v rokah daje tudi modernejši izgled. Robovi ohišja in tudi zaslona so zaobljeni: Podobno lahko najdemo pri seriji S. Mobitel je prijeten na pogled. Preseneča s popolno simetrijo. Odpisovanje SMS sporočil, ko mobitel leži na mizi, je izjemno zibajoče doživetje. Samsung je kamere postavil vertikalno in ne horizontalno. Če bi kamere postavil drugače, bi preprečil zibanje naprave. To težavo se da hitro odpraviti z nakupom ovitka, ki bo potreben za preprečevanje zbiranja prstnih odtisov na zadnji strani mobitela, ki za razliko od sprednjega stekla nima oleofobnega premaza. Mobitel ne podpira brezžičnega polnjenja. Teklo na zadnji strani naprave služi samo videzu. Mobitel ni vodoodporen. Nima nikakršnih IP- ocen.

Možne povezave

Mobitel se lahko pohvali z dvopasovno WiFi-povezavo. Prenosi so izjemno hitri, deljenje slike prek WiFi na domači projektor pa prav tako preprosto in brez težav. Mobitel ima tudi bluetooth različici 5.0 in NFC, s podporo za Samsung Pay. Poleg vgrajenega GPS-a ima mobitel tudi FM-radio, za katerega potrebujete žične slušalke, saj te služijo kot antena. Na srečo ima A7 (2018) tudi “stari”, standardni priključek za slušalke. Na spodnji strani naprave se poleg vrat za polnjenje in priključka za slušalke nahaja še izjemno majhen zvočnik, ki je v redu za predvajanje YouTubovih posnetkov, vendar se kakovost močno poslabša pri višjih stopnjah glasnosti. En mikrofon najdemo na dnu in prav tako na vrhu naprave, medtem ko se na levi nahaja reža za kar dve SIM-kartici in tudi prostor za micro SD-kartico vse do 512 GB. Na desni zgoraj sta izjemno dobra gumba za prilagajanje glasnosti, ki ob pritisku presenetita z zadovoljivim klikom. Malček nižje od njiju pa se nahaja čitalec prstnih odtisov. Ta je zahvaljujoč ohišju lahko otipljiv in vodi naš prst na pravilni položaj. Poleg tega s pritiskom nanj služi tudi kot gumb za vklop ali izklop in nasploh deluje zelo hitro.

Programska oprema

Poganja ga Android različice 8,0 Oreo in Samsungova prevleka, ki se imenuje Samsung Experience 9,0. Na mobitelu je kar veliko v naprej naloženih aplikacij. Če nam kaj, kar ponuja Samsung, ni všeč, kot na primer Samsung Bixby, to preprosto izbrišemo ali onemogočimo ter zamenjamo z Googlovim pripomočkom.

Telefonska funkcija in kakovost klica

Telefon ima vse, kar potrebuje za urejanje kontaktov. Ponuja zelo dobro kakovost klica. Imamo možnost uporabe dveh SIM- kartic hkrati. Pred klicanjem nam ponudi izbiro, s katere kartice bo klic opravljen. Ponuja tudi možnost, da prejemamo klice z obeh kartic hkrati.

Zmogljivost

Da vse deluje gladko, se lahko zahvalimo 4 GB delovnega pomnilnika in hitremu notranjemu pomnilniku v velikosti 64 GB, od katerega nam je na voljo malo več kot 50 GB prostora.

Samsung Galaxy A7 (2018) poganja 8-jedrni procesor domače izdelave – Exynos 7885. Tega sestavlja kombinacija malih in velikih jeder. Ob zahtevnih opravilih uporablja dve močni jedri ki delujeta pri 2,2 GHz, ob tistih manj napornih opravilih pa ostalih 6 varčnejših, ampak počasnejših jeder, ki delujejo pri 1,6 GHz. Uporaba več aplikacij hkrati ne bi smela predstavljati težav za omenjeni procesor, bomo pa na zagon aplikacije počakali kakšno sekundo dlje kot pri dražjih napravah. Vseh 8 jeder lahko deluje istočasno, ob tem pa mu pomaga grafični procesor Mali-G71, recimo ob igranju napornih iger.

Baterija

Poraba je dokaj nizka. Exynos 7885 je proizveden na 14-nanometrski arhitekturi in mu dodatno pomaga varčen AMOLED-zaslon. V testnem obdobju je mobitel bistveno bolj obremenjen, kot ga mi po vsej verjetnosti v vsakodnevni uporabi vi. Zdrži cel dan. V primeru varčnejše uporabe pa ga lahko uporabljamo še naslednji dan. Čas delovanja baterije bo različen pri vsakem uporabniku. Zmogljiva baterija s 3300 mAh omogoča najmanj en dan uporabe. Bomo pa na polno baterijo čakali nekoliko dlje, saj mobitel ne podpira hitrega polnjenja.

Obdani z Dolby zvokom

Dolby Atmos je zasnovan za ustvarjanje in predvajanje večkanalnih zvočnih posnetkov za vrhunsko in poglobljeno doživetje domačega kina. Zdaj lahko priljubljena glasba in filmi oživijo z bolj tridimenzionalnimi učinki.

Samsung Galaxy A7 (2018) je nekakšna mešanica novega in starega. Stane 330 €. Je ergonomičen in primeren za vsako roko. Zaslon in strojna oprema naprave sta za to ceno odlična. Možnost uporabe dveh SIM-kartic in še micro SD pomeni, da bo naprava dobro služila še kar nekaj časa. Kakovost fotografij je bistveno boljša, če ne celo najboljša v tem cenovnem razredu. Če se torej odločate za nakup Samsungovega Galaxyja A7 (2018), se zanj ne odločite samo zaradi števila kamer, ampak raje na podlagi kakovosti primarne kamere.

Nazaj
TOP IZBIRA!

TOP IZBIRA!

Najkakovostnejša izbira izdelkov za vaš telefon!

BREZPLAČNA DOSTAVA!

BREZPLAČNA DOSTAVA!

Brezplačna dostava na nakup nad 40€!

100% VAREN NAKUP!

100% VAREN NAKUP!

Možnost vračila izdelka v roku 30 dneh!

Želite biti obveščeni o akcijah in novostih?

Prijavite se na naše E-novice in pridobite 5% popusta!

© 2016 - 2024 TOP IZBIRA d.o.o., vse pravice pridržane.
Želite preveriti ponudbo za svoj telefon:
Da Ne