Buuahaaa!... Podarjamo vam strašljiv 15% Halloween popust Koda: Halloween15

Ovitki za telefone

0

Košarica je prazna ;(

Brezplačna dostava za nakup nad 40 EUR

Zaščitna stekla za telefon - Vse kar morate vedeti pred nakupom!

Zaščitna stekla za telefon - Vse kar morate vedeti pred nakupom!

Zaščitna stekla za telefon so tako rekoč najbolj uporaben dodatek, ki ga je vaš telefon lahko deležen. Z njim preprečujemo nastanek škode na zaslonu. Četudi morda ne zaščiti vašega zadnjega dela pred morebitnimi poškodbami, še vedno velja za unikaten pristop k varovanju telefona, saj je na vašem mobilniku skoraj neopazen oziroma pravzaprav neopazen! Prav tako ne pozabimo omeniti, da se uporabljajo zaščitna stekla pri vseh modelih telefonov in njihovo trenutno povpraševanje na trenutnem trgu narašča. Mesec dni nazaj je potekala širša javnomnenjska anketa glede globalne uporabe zaščitnih stekel. Kar 80 % vseh anketirancev je odgovorilo, da uporabljajo zaščitno steklo in kar neverjetnih 55 % le-teh je odgovorilo, da niso opravili servisa telefona že več kot leto dni. Pri tem se moramo zavedati, da so zaščitna stekla sestavljena iz vzdržljivega ter nadvse kvalitetnega stekla, ki zaščiti vaš telefon tudi ob najhujših preletih na trdo podlago, bodisi asfalt, bodisi kuhinjska tla.

 

Ste vedeli, da zaščitna stekla za telefon Nuglas spadajo med najbolj prestižne in cenjene znamke zaščitnih stekel na svetu? »Tudi jaz nisem do nedavnega, a sem se nato odločil za uporabo le-tega. Od tedaj sem v svoji skromni denarnici prihranil kar nekaj denarja, ki jih nisem porabil za popravilo na servisu.« - je odgovoril naš zvesti kupec Andrej.

Kar se je potrebno sedaj vprašati, je naslednje. Ste uporabnik kakršnekoli zaščite za mobilne naprave? Morebiti uporabljate ovitek za telefon katerekoli vrste Če je odgovor na zadnji vprašanji NE, potem vam pri TopIzbira.si svetujemo naslednje. Začnite »majhno«, kakor pravi stari rek. Kupite si zaščitno steklo, ki vam zaščiti sprednji del zaslona. Če so to izkaže za dovolj dobro zaščito, tj. da se ne pojavi poškodbe na zadnjem delu telefona, potem Vam svetujemo, da še naprej uporabljate zaščitna stekla. Sicer pa svetujemo nakup nekoliko bolj obsežne zaščite, ki verjeli ali ne, prihaja po približno enaki ceni pri nas, TopIzbira.si.  Naša spletna trgovina se zaveda vseh potreb in stisk, ki jih ima lahko posamezen kupec, zato na to tudi potrebno odreagiramo. Ne le to, pri nas imate na izbiro preko 14.000 artiklov, katerih velik delež predstavljajo prav zaščitna stekla. Polastite se lahko tako preklopna, kot tudi gumijastega ovitka. Vsak ovitek ima svoje prednosti, kot tudi svoje slabosti, a vendarle je prav na vas, da si pri nas izberete najboljši ovitek ali zaščitno steklo po daleč najbolj ugodni ceni.

KAKO NAMESTIMO ZAŠČITNO STEKLO ZA TELEFON

Ste se odločili za namestitev zaščitnega stekla na vašem mobilnem telefonu? Dobra izbira! Stekleno zaščitno steklo je neprimerljivo boljše od plastičnega soizdelka iz večih razlogov: ponuja več zaščite, bolj gladko polzijo vaši prsti po zaslonu, se ne spraska prehitro in pri pravilni namestitvi, nima nobenih medplastnih mehurčkov, ki bi sicer nastali med zaslonom in zaščitnim steklom. Le-ti so namreč velikokrat razlog za nastanek zgodnjih razpok na zaščitnih prevlekah (bodisi plastičnih ipd.).

V tem kratkem namestitvenem tutorialu Vam bomo pokazali, kako poskrbeti, da bo Vaš telefon ohranjen za zelo dolgo časovno dobo.

Korak 1: Priprava

Najprej, kot pri vsaki stvari, ki jo počnemo v življenju, si pripravimo delovni prostor. Čeprav verjamem, da radi živite nevarno, je to čas, ko se popolnoma skoncentrirate in opravite dobro v vašem prvem poskusu.

Odprite paket zaslonske zaščite in poglejte, kaj Vam paket ponuja. Pogosto se pojavita dve stvari. Prvo je seveda zaščitno steklo, drugo pa je alkohol-vtrt robček ali majhen platneni odrezek iz mikrovlaken (platnena krpica).

Korak 2: Čiščenje zaslona

To je najbolj pomemben korak vašega nameščanja, saj če ne boste dobro očistili vašega zaslona, potem se bo vaše zaščitno steklo zlepilo z morebitnim prahom, oljem ali kakšno drugo umazanijo. Tega ne želite, zato zelo dobro očistite vaš zaslon z sovpadajočim čistilom (tj. alkohol-vtrt robček/platneni odrezek iz mikrovlaken), da bo imel najlepši sijaj.

Korak 3: Odstranite zaščitno plast

V tem koraku odstranimo zaščitno prevleko, ki ščiti zaščitno steklo. S tem, ko odstranimo zaščitno prevleko, se na eni strani pojavi plast, s katero bomo pritrdili zaščitno steklo na vaš telefon. Tiste strani, iz katere smo odstranjevali zaščitno prevleko, se NE DOTIKAJTE! Zaslonsko steklo v tem koraku držite ob strani / ob robovih.

Korak 4: Poravnava zaščitnega stekla in telefona

Sedaj poravnamo zaščitno steklo z vašim zaslonom. Zavedati se morate, da se vaše zaščitno steklo popolnoma prilagaja okvirju zaslona, zato bodite pozorni in natančni pri nameščanju. Ne pozabite, da v primeru, da se zvočniki na vaši napravi nahajajo na sprednji strani, jih ne prekrivate z vašim zaščitnim steklom. Podobno velja za sprednjo kamero. Pravzaprav, za sprednje kamere obstajajo posebna zaščitna stekla, katere v tem tutorialu ne bomo obravnavali.

Korak 5: Pritisk na zaslon

Ko je zaščitno steklo dobro prilagojeno in poravnano s telefonom, se lotimo pritiska na zaslon. Le-ta mora biti nežen, a dovolj močan, da se temeljito sprehodimo (oziroma podrsamo) po zaslonu telefona in utrdimo položaj zaščitnega stekla.

POZOR! V primeru, da storite napako, ki povzroči mehurček pod zaščitnim steklom ali, če morda zamaknete le-tega, ga nežno dvignite in ponovite korak 4 (poravnava zaščitnega stekla).

Ko je enkrat zaščitno steklo utrjeno, gladko pritiskamo s krpico ob zaslon, da odstranimo še morebitne najmanjše vrzeli zraka.

VRSTE ZAŠČIT ZA MOBILNI ZASLON

Zaščit za ekran je nepredstavljivo veliko. A velja pravilo, da je pomembno razbrati le najboljše med najboljšimi. Zato bomo v tem članku omenili prav to, najboljšega med najboljšimi. To pa je proizvajalec, ki se pojavlja pod imenom Nuglas. Po dokaj dolgi javnomnenjski raziskavi, ki je potekala oktobra prejšnje leto, se je kar 73 % vseh anketirancev izreklo za Nuglas, kot za podjetje z najboljšimi proizvodi na področju izdelave zaščitnih stekel.

Zaščitno steklo Nuglas je eno izmed stekel, za katerega lahko brez težav povemo, da bo vašo napravo zaščitilo pred nehudega slutečimi udarci ter padci. Kakšna pa je glavna prednost teh stekel? Na katerem specifičnem področju se le-ta ločijo od ostalih zaščitnih stekel ? Ločijo se po tem, da jih lahko uporabljamo tudi z robustnimi ovitki, ki segajo tudi čez ekran!

Poznamo dve večji skupini Nuglas zaščitnih stekel. To sta prozorno zaščitno steklo Nuglas in zaščitno steklo Nuglas z robom. Slednje lepo oprime sprednji del telefona in je tako rekoč nadgradnja svojega predhodnika, prozornega zaščitnega stekla.

A ne pozabimo! Pri zaščitnih steklih nastopi tudi etična dilema. Kaj pa UV zaščita? Jo le-ta ima? Katero zaščitno steklo kupiti, da bo ustrezala temu kriteriju?

V današnjem času, ko je razvoj prišel že tako daleč, se od posameznih proizvajalcev pričakuje le najboljše. Steklo, ki tako rekoč »vpija« UV žarke, je esencialnega pomena za vsakega uporabnika. Namreč UV žarki lahko poškodujejo naša čutilo ob napačni izpostavitvi. Poznamo več vrst UV žarkov, to so UVA, UVB ter UVC. Le-ti si med seboj ločijo po dosegu valovne dolžine samih žarkov. Da je nek artikel »UV-rays free« (tj. zaščiten pred UV žarki), pomeni da prepreči dostop le-teh v naša očesa. Najpogosteje imajo taki artikli na sprednji strani zapakiranega paketka tudi ustrezno oznako.

ŽIVLJENJSKA DOBA ZAŠČITNEGA STEKLA

Življenjska doba zaščitnega stekla je odvisna od veliko faktorjev, predvsem pa od našega ravnanja z napravo, na katero je pritrjeno zaščitno steklo. Načeloma velja pravilo, da se predmet obdrži, dokler ni porabljen. A vendarle, ali je to pravzaprav sploh res? Zaščitna stekla niso nobena izjema med navadnimi predmeti, s katerimi se srečujemo ter uporabljamo tekom našega vsakdana. Vendar pa ima zaščitno steklo posebno Ahilovo tetivo. To je v splošnem njegova pritrjenost na telefon.

Nedolgo nazaj je bila izvedena raziskava v zvezi z življenjsko dobo ter zmogljivostjo zaščitnih stekel. Raziskavo je izvajal mobilni operater v ZDA. Poklicali so 200 naključnih naročnikov njihovih storitev in jih vprašali naslednja vprašanja: Ali ste redni uporabnik zaščitnega stekla, kolikokrat ste zamenjali zaščitno steklo, ali so se vam stroški vzdrževanja vaše naprave povečali ali zmanjšali. Na prvo vprašanje je le 48 % (96) odgovorilo pritrdilno (tj. so uporabniki zaščitnega stekla). Od teh, ki so odgovorili pritrdilno, jih je približno 85 % odgovorilo, da še nikoli niso zamenjali svojega zaščitnega stekla. Na zadnje vprašanje pa so prav vsi (100 %) brez izjeme odgovorili, da so se jim stroški vzdrževanja mobilne naprave zmanjšali. Nekateri uporabniki so tudi povedali, da uporabljajo enako zaščitno steklo že več let! Kaj se lahko naučimo iz tega? Da je premalo ljudi ozaveščenih o pomembnosti zaščitnih stekel in o tem, kako pravzaprav je pomembno imeti varen ter nepoškodovan telefon. To nam prihrani mnoge skrbi.

Tako je! Ni le denarnica bolj okrogla, vendar tudi naše skrbi so odveč. V današnjem svetu, kjer na slehernem koraku čaka stresna situacija, pri TopIzbira.si menimo, da si vsak zasluži oddih od skrbi, zato ponujamo tudi celo znižane cene zaščitnih stekel. Prav tako naj Vas opomnim, da redno prirejamo raznorazne nagradne igre, zato ne pozabite nam slediti na Facebooku!

KAJ SE ZGODI S TELEFONOM OB PADCU

Padec telefona je neljub dogodek, ki se lahko zgodi prav vsakemu, a vendar obstaja način, kako preprečiti njegove poškodbe v splošnem. Čeprav se med ljudmi širijo govorice, da lahko kljub temu še vedno izberemo katerikoli ovitek oziroma kakršnokoli zaščito iz neskončne zbirke vseh zaščit in ne moremo popolnoma zavarovati telefona. Ali je to res? Seveda. Če vam telefon pade iz 50. nadstropja na tla, vam ne pomaga nobena tehnologija, saj je sila s katero bo telefon udaril ob tla neznansko velika. Vendar nismo vsak dan na New Yorškem nebotičniku, čakajoč da nam pade telefon 50 nadstropij proti tlom. Najpogosteje nam pade telefon iz rok ter posledično udari ob tla. To je daleč najbolj pogost scenarij.

Torej, kaj se lahko zgodi s telefonom? Preprosto. Pride lahko do 3 večjih tipov poškodb. Lahko se vam raztrešči sprednji del telefon, to vključuje sprednjo kamero ter zaslon in ostale interaktivne površine (bodisi »touch button« ipd.). Druga možnost je, da se vam obrabijo robni predeli telefona. Le-ti vključujejo mesta, kot so: 4 robni koti, gumbi ali pa robovi telefona. Iz javnomnenjske raziskave, ki je bila izvršena leta 2015, smo ugotovili, da je največja pojavnost poškodb telefona robnih predelov ravno ob 4 robnih kotih. Zakaj ? Raziskovalci na tem področju menijo, da ob padcu telefon ne pade horizontalno na tla, vendar je v večini primerov nekoliko nagnjen (pod nekakšnim kotom). Kar pomeni, da prvi kontakt s tlemi vzpostavi robni kot telefona. In zaradi tega je tam tudi največ prask ter odrgnin.

Tretja možnost, ki jo lahko sila gravitacije izbere, pa je zadnji predel telefona. Iz anketne raziskave leta 2013, so trije raziskovalci iz ameriškega informacijskega inštituta v Massachusettes ugotovili, da se zadnji del telefona nikoli ne razbije oziroma je odklon le 5,6 %, kar pa ne predstavlja signifikantnega rezultata. Najbolj vidne poškodbe zadnjega dela telefona vključujejo: praske, odrgnine, vdolbine in občasne razpoke, ki so posledica razbite plastike/aluminija. Sedaj vemo, kaj se zgodi s telefonom ob padcu na tla. A še vedno pa ne vemo, kako se proti temu primerno zaščititi? Kaj lahko pripomore k zaščiti našega telefona, tako da do teh poškodb ne bi prišlo? Odgovor je dokaj preprost. Pri TopIzbira.si menimo, da je največ, kar lahko storimo za našo mobilno napravo, uporaba zunanje zaščite. Ta vključuje raznorazne ovitke, bodisi gumijasti, bodisi preklopni. Ne pozabimo pa tudi na današnji trend – zaščitna stekla, ki so se izkazala za nevidno zaščito, ki varuje vaš telefon v najhujših trenutkih. Vsi ti izdelki so na voljo tudi v naši spletni trgovini po znižani ceni. To leto smo se odločili, da stopimo korak bližje našim kupcem in jim ponudimo nekaj, za kar nam bodo lahko večno hvaležni!

Nazaj
TOP IZBIRA!

TOP IZBIRA!

Najkakovostnejša izbira izdelkov za vaš telefon!

BREZPLAČNA DOSTAVA!

BREZPLAČNA DOSTAVA!

Brezplačna dostava na nakup nad 40€!

100% VAREN NAKUP!

100% VAREN NAKUP!

Možnost vračila izdelka v roku 30 dneh!

Želite biti obveščeni o akcijah in novostih?

Prijavite se na naše E-novice in pridobite 5% popusta!

© 2016 - 2021 TOP IZBIRA d.o.o., vse pravice pridržane.
Želite preveriti ponudbo za svoj telefon:
Da Ne