Plačaš 2, dobiš 3! Ob naročilu 3 artiklov, najcenejšega podarimo! KODA: kupis2dobis3

Ovitki za telefone

0

Razkritje novega iPhone 12! - 4 različice

Razkritje novega iPhone 12! - 4 različice

Razkritje novega iPhone 12

Zelo se bližamo trenutku, ko bomo uvideli novi iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro ter iPhone 12 Pro Max. Je tu razlog za navdušenje? Ena izmed največjih publicističnih strani tomsguide.com razkriva, da naj bi glede na trenutno znane podatke prihajali mobilniki povsem nove generacije, povsem novih dopolnitev in novosti in navsezadnje mobilnik, ki naj bi postavil nove standarde v digitalnem svetu. Vendar pa se vseeno še enkrat spomnimo zadnjih Applovih razglasitev. Kolikokrat je res Apple dosegel standarde, katere je oglaševal in na koncu koncev, koliko naj se zanesemo na trenuten medijski direndaj, ki vre po vseh socialnih omrežjih? Na to vprašanje bomo z Vami odgovorili na TopIzbira.si. Razkrili Vam bomo trenutno najbolj znane informacije, ki so privrele na površje ter tudi tiste, ki še vrejo proti površju.

 

Ovitki za Apple iPhone 12 Mini

Ovitki za Apple iPhone 12 / 12 Pro

Ovitki za Apple iPhone 12 Pro Max

 

Nedvoumno je ena ključnih tematik trenutne finančne atmosfere cenovni razred, v katerega bodo vstopali najnovejši Applovi modeli iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Max ter iPhone 12 Pro Max. Po spletu in socialnih omrežjih krožijo novice o morebitnem »petem« mobilnem galaktiku, za katerega se naj ne bi še poznalo ime. Vendar pa bomo z našimi viri informacij kaj kmalu razkrili tudi to skrivnost - ali obstaja tu še peti model najnovejše Applove generacije iPhone 12. Trenutno so to le domneve nekaterih vrlih navdušencev Applovih izdelkov, noben izmed kredibilnih virov še ni potrdil udejanjanje serijskega modela, zato pri nas menimo, da tega modela ne bo. Nekateri navdušenci so morda tako rekoč »preveč« navdušeni. A nič zato, če ste eden izmed njih. Za vas bo v letošnjem letu na voljo spekter štirih najvišje kakovostnih telefonov, ki jih svet še ni uvidel. Sedaj pa si poglejmo, kaj vemo o cenah in o marsičem drugem.

Trenutno o sami ceni ne vemo veliko, vendar pa naj bi v podjetju Apple prišlo do nekaterih uhajanj podatkov in vam zato razkrivamo naslednje (vir: tomsguide.com):

iPhone 12: 699$

iPhone 12 Max: 799$

iPhone 12 Pro: 1049$

iPhone 12 Pro Max: 1149$ (512 GB s ceno 1499$)

Vendar obstaja kakšno potrdilo, da bodo cenovni razredi res taki? Na žalost tega potrdila ni. Le-tega nam lahko zagotovi le podjetje Apple, ki pa je trenutno precej skrivnosten glede svojih izdelkov. Za sekundo se ustavimo in si oglejmo cenovne razrede. Applov model iPhone je svetovno najbolj prodajana serija telefonov, čeprav ti spadajo v samo cenovno smetano mobilne industrije. Zato, če se vprašamo: »Ali so cenovni razredi primerni?«, ne moremo odgovoriti z nikalnim odgovorom. Naposled vam bomo razkrili, zakaj je temu tako.

Cenovni razredi njegovega predhodnika so bili pri približno enako imenovanih modelih približno enaki z izjemo tega, da se osnoven model ni pričel pri 699$, ampak pri 799$ in še to njegova »slabša različica«. Tokrat so se odločili za nekoliko drugačen pristop in razkrili 4 tipe telefonov iste serije, ki pa so v precejšnjem cenovnem razmaku. Cene se tako rekoč gibljejo vse od 700$ do 1500$. In pozor! Te cene bodo stopile v veljavo na območju Združenih Držav in ne Evropske unije. Za Evropsko unijo naj bi se pripravljali nekoliko dražji cenovni razredi, saj Apple nima veliko tovarn na območju Evropske unije, zato jih mora uvažati iz drugih predelov sveta in še več! Obstaja tudi tržna tarifa na izdelke izven Evropske unije, zato bodo le-ti še toliko dražji. Milo rečeno lahko rečemo, da nas bo tale lepotec pošteno oklestil po žepih in denarnicah.

Sedaj pa stopimo v nekoliko bolj tehnične vode in si oglejmo, kaj pravzaprav ponuja serija iPhone 12. Serija prej omenjenega model naj bi ponujala 5G povezavo, za katero se je najprej zagreblo švedsko podjetje Ericsson v začetku tega leta na območju Evropske unije. Prav tako naj bi ponujal težko pričakovani A14 Bionic procesor in izključno za Pro model – LiDAR kamera. Vendar to še ni niti smetana te velikanske gore, za vas je Apple pripravil še nekaj, česar ni noben drug izmed mobilnih proizvajalcev – tj. 120 Hz zaslon. Naj tukaj omenimo, da je trenutni standard industrije osebnih računalnikov nekje med 60 in 144 Hz, zato nas ta novica lahko še toliko bolj razvesili, saj to presega tudi standarde nekaterih drugih, bolj razvitih industrij.

 

Čeprav na žalost ne bomo pričakali razkritja novega iPhone 12 ta tekoči mesec (september), kot smo bili vajeni predhodno, lahko verjamemo, da nismo preveč daleč v takšnem ali drugačnem pogledu. Predvideni datum razkritja naj bi bil bodisi 22. september, bodisi 13. ali 14. oktober. A tudi za slednjega ne vemo, če je to zadnji možen datum zaradi pretekle in trenutne situacije s pandemijo korona virusa.

Predvidene velikosti mobilnika so naslednje:

iPhone 12: 5.4-inčen zaslon (13,7 cm po diagonali)

iPhone 12 Max: 6.1-inčen zaslon (15,5 cm po diagonali)

iPhone 12 Pro: 6.1-inčen zaslon (15,5 cm po diagonali)

iPhone 12 Pro Max: 6.7-inčen zaslon (17,0 cm po diagonali)

Širijo se govorice, da naj bi novi model telefona vseboval zelo podobno zgradbo kot bivši iPhone 5, tj. zelo ostro zaviti ter izravnani robovi.

Vsi zasloni novih Applovih naprav ne bodo deležni enake pozornosti. Nižji razredni – osnovni iPhone 12 bo posedoval Retina OLED zaslon, prav tako tudi njegov naslednik iPhone 12 Max. Po drugi strani pa bosta iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max vsebovala Retina XDR OLED zaslon, ki ga bo proizvajalo rivalsko podjetje Samsung, saj ima le-ta zelo veliko prednost v razvoju mobilnih zaslonov.

Za vse navdušence zmogljivosti, ne bomo Vas razočarali! S skoraj nedvoumno trditvijo vam zagotavljamo, da bosta iPhone 12 in iPhone 12 Max imela 4GB RAM, medtem ko njuna naslednika pa bosta posedovala 6GB RAM. To samo po sebi ni nek velik presežek, saj je denimo LG pri modelu LG G6 leta 2017 že uporabil 6GB RAM, prav tako Lenovo leto prej. Vendar pa, kakor vam lahko zagotavlja vsak imetnik iPhone telefona v preteklosti, RAM ne igra dejansko najbolj pomembne vloge, saj je procesor zelo varčen pri izkoriščanju aktivnega spomina. Že dvanajsto leto zapored je Apple dobil mednarodno nagrado v Dubaju za najbolj varčni procesor. Vsi poznavalci mobilnih naprav dvomijo, da bo to leto kakorkoli drugače z novim A14 Bionic procesorjem.

O aktivnem spominu smo se naučili že marsikaj v prejšnjem odstavku. Kaj pa nas čaka na področju shranjevanja podatkov oziroma pasivnega spomina? Koliko bomo lahko shranili v naše naprave? Kakšna bo kapaciteta nove linije Applovih izdelkov? Razkrivamo Vam, da bodo vsi modeli dosegljivi kot 64 GB, 128 GB, 256 GB trio izbire za iPhone 12, iPhone 12 Max ter 128 GB, 256 GB, 512 GB trio izbire za iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max.

Apple nas tokrat ne bo razočaral niti na področju fotografije. Nudil bo dvojno kamero na nižje cenovnih modelih in kar trojno kamero + LiDAR na višje cenovnih modelih.

 

Na žalost pa nas bo Apple vseeno ponovno razočaral na področju vzdržljivosti. Tukaj se vselej nanašamo na velikost baterije. iPhone 12 (osnovni model) bo ponujal 2227 mAh (le 5% telefonov na tržišču ima manjšo kapaciteto baterije),  iPhone 12 Max bo ponujal 2775 mAh (le 28% telefonov na tržišču ima manjšo kapaciteto baterije), iPhone 12 Pro bo ponujal enako kapaciteto kot iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro Max pa bo ponujal nadstandardnih 3687 mAh (65% telefonov na tržišču ima manjšo kapaciteto baterije), a slednji za ceno za začetno ceno 1149$.

Kaj kmalu lahko naredimo kratek zaključek glede vzdržljivosti novo prihajajočih telefonov – ne bodo vzdržljivi. To pa seveda pomeni, da bo podjetje Apple brez kančka dvoma želelo prodati kupcu telefona tudi boljše polnilce, ki bodo v krajšem časovnem intervalu napolnili baterijo. To naj bi bila ena izmed večjih špekulacij na socialnih omrežjih. Mnogi kupci se bojijo, da bodo proizvajalci zahtevali še veliko več novih dodatkov, ki bodo potrebni za neko optimalno delovanje naprave. Ali je strah strank in preteklih kupcev iPhone naprav upravičen?

 

Mnogi menijo, da je strah veliko več kot le upravičen. V preteklosti se je izkazalo, da so nekateri izdelki, kot so denimo slušalke in USB priključki, močno vezani na njihove izdelke in niso kompatibilni s preostalimi napravami na trgu. Mnogi kritizirajo Apple zaradi njihove tako imenovane »požrešnosti in egocentričnosti«, a vselej se moramo zavedati, da se, kot vsako drugo podjetje, trudijo vzpostaviti monopol na svojem področju. A vendarle se jim to morda maščuje, saj je veliko drugih proizvajalcev na področju mobilnih naprav, ki v zadnjih treh četrtinah premagujejo Apple. Med njih spadata tudi velikana Samsung in Huawei (kljub trenutnemu ekonomsko-političnem embargu med ZDA in Kitajsko).

Na koncu pa se vrnimo še na zadnjo točko tehnične analize mobilne serije iPhone 12 – okvir oziroma ogrodje. Ogrodje telefona naj bi se pri cenovno bolj ugodnih modelih ponašalo s standardnim aluminijem, medtem ko bi se iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max ponašala z nerjavečim jeklom, zato se imetniki teh dveh modelov ne bojite imeti telefona dlje časa v vodi (tudi morju).

Apple naj bi se po podatkih Bloomberg.com pripravljal na izdelavo 75 milijonov kopij teh štirih tipov telefona. Se vam to zdi preveč? Applov CEO samozavestno meni, da je to le začetna kvota kopij, ki naj bi jih proizvedli do konca leta 2020 in v začetku leta 2021.

Smo že pri koncu analize! Na voljo nam ostane le še zadnja postojanka – datum prodaje in predprodaje. Sodeč po mnogih virih naj bi se predprodaja v Združenih državah in v Veliki Britaniji pričela z 23. oktobrom, pri čemer naj bi se cenovno ugodni modeli prodali najprej.

Nazaj
TOP IZBIRA!

TOP IZBIRA!

Najkakovostnejša izbira izdelkov za vaš telefon!

BREZPLAČNA DOSTAVA!

BREZPLAČNA DOSTAVA!

Brezplačna dostava na nakup nad 40€!

100% VAREN NAKUP!

100% VAREN NAKUP!

Možnost vračila izdelka v roku 30 dneh!

Želite biti obveščeni o akcijah in novostih?

Prijavite se na naše E-novice in pridobite 5% popusta!

© 2016 - 2024 TOP IZBIRA d.o.o., vse pravice pridržane.
Želite preveriti ponudbo za svoj telefon:
Da Ne