Plačaš 2, dobiš 3! Ob naročilu 3 artiklov, najcenejšega podarimo! KODA: kupis2dobis3

Ovitki za telefone

0

Huawei priznava, da tega leta ne bo prehitel Samsunga!

Huawei priznava, da tega leta ne bo prehitel Samsunga!

Huawei priznava, da tega leta ne bo prehitel Samsunga

Huawei že vrsto let namerava prehiteti Samsung- največjega proizvajalca pametnih telefonov na svetu. Zaradi nedavnih političnih razvojev je družba ponovno ocenila razmere in verjame, da bo proces lahko trajal dlje, kot je bilo sprva pričakovano. Ni jasno na kakšen časovni okvir cilja Huawei, vendar je višji vodstveni delavec razkril, da trenutno po svetu prodaja 500.000 do 600.000 pametnih telefonov. Če bo podjetje uspešno obdržalo to stopnjo prodaje, bo lahko do konca leta dobavilo od 101 do 121 milijonov dodatnih pametnih telefonov. Glede na dejstvo, da morda ne bo mogel objaviti naprav v Googlovi Trgovini Play, se to zdi zelo malo verjetno. Samo čas bo pokazal, kako Huawei posluje s pametnimi telefoni iz vseh teh nedavnih kaosov. Če verjamemo nedavnim napovedim, proizvajalec Samsung najbolj koristi sporna vprašanja podjetja Huawei.

Huawei je veliko bolj odvisen od svojih dobaviteljev v ZDA, kot si morda mislite.

Seveda, Huawei ustanovitelj in CEO Ren Zhengfei lahko zveni kot da podjetje nima težav brez dostopa do delov in komponent iz ameriških podjetij, kot so Qualcomm, Intel in Micron. In to zato, ker Huaweiova lastne HiSilicon enote oblikujejo lastne čipe, vključno s Kirin SoCs in Balong modemskimi čipi, ki se uporabljajo na njihovih vrhunskih modelih. Predsednica HiSilicon Teresa He Tingbo je pred kratkim dejala: "Ta dan smo dejansko predvideli že več let in imamo rezervni načrt." V pismu, ki so ga napisali zaposlenim v HiSiliconu, je izvršni direktor zapisal, da bo HiSilicon "samozadosten". Ampak Reuters poroča, da strokovnjaki čipov ne kupujejo tega pogovora.

Prejšnji teden je ZDA dodala Huawei na seznam subjektov Urada za industrijo in varnost (BIS). To pomeni, da ameriške družbe ne morejo prodajati komponent ali delov podjetju Huawei, ne da bi zagotovile licenco s strani vlade ZDA. Huawei se šteje za nacionalno varnostno grožnjo za ZDA zaradi strahu, da lahko komunistična kitajska vlada kadar koli odredi, da bo vohunila za potrošnike in korporacije. Že leta so govorili, da Huawei naprave in izdelki vsebujejo zakulisna vrata, ki so pripravljena delovati kot kanal, ki pošilja informacije v Peking. Vodstvo podjetja Huawei je to zanikalo, in prejšnji teden je predsednik podjetja Liang Hua dejal, da bo proizvajalec podpisal dokument "brez vohuna" s katero koli državo.

V lanskem letu je podjetje porabilo 11 milijard dolarjev za nabavo zalog od proizvajalcev ameriških čipov, kot so Qualcomm, Intel in Micron. Reutersov vir na Kitajskem, ki dela za ameriško tehnološko podjetje navaja, da dobaviteljev na Kitajskem ne more zamenjati noben dobavitelj Huawei v ZDA vsaj nekaj let. Analitik strategije Analytics Linda Sui pravi: "Presenečen bi bil, če bi HiSilicon uspel brez vseh dobaviteljev v ZDA." Medtem ko HiSilicon oblikuje lastne čipe, en strokovnjak pravi, da je verjetnost, da Huawei enota uporablja programsko opremo za načrtovanje čipov iz ameriških podjetij Cadence Design Systems Inc in Synopsys Inc. Mike Demler, višji analitik pri skupini Linley, poudarja, da programska oprema iz teh dveh družb omogoča HiSiliconu, da preizkusi konstrukcije čipov pred testiranjem na silikonu.

Preizkušanje novega načrta na programski opremi, namesto da bi ga dejansko izdelali najprej, lahko podjetju prihrani mesece časa razvoja.

Huawei ni samozadosten

Poročilo o blokadi navaja, da Google po poročilih zmanjšuje večino svojih poslovnih vezi s Huawei in nenadoma se je svetovni trg pametnih telefonov preoblikoval. Huawei naj bi prevzel prvo mesto pri dobavi pametnih telefonov naslednje leto od Samsunga, vendar je to zdaj dvomljivo. Naenkrat je nejasno, kaj točno bo linija Huawei Mate 30, ki naj bi se pojavila kasneje v tem letu, imela pod pokrovom in kakšen operacijski sistem bo uporabljala. Seveda se lahko Huawei odloči, da bo uporabil razvejano različico Androida, vendar se to ne bo dobro izvajalo zunaj Kitajske. Avgusta lani so govorice, da Huawei razvija lastno alternativo Androida, bile zavrnjene mesec dni kasneje. Toda v začetku letošnjega leta je družba izjavila, da je za vsak slučaj pripravila svoj operacijski sistem.

Proizvajalec je vodilni svetovni proizvajalec omrežne opreme, kot se uporablja za izdelavo 5G omrežij. Laserji, ki jih Huawei uporablja za pošiljanje svetlobnih signalov prek optičnih kablov v orodju Huawei, izvirajo iz ameriških podjetij, kot so NeoPhotonics, Lumentum in Finisar. Eno vprašanje, ki se bo zagotovo pojavilo, je, ali so ZDA postavile Huawei na seznam entitet zaradi nacionalnih varnostnih razlogov ali kot moč vzvoda v prihodnjih trgovinskih pogajanjih. Zamislili bi si, da bodo kitajski trgovinski pogajalci zahtevali odstranitev Huawei s seznama kot del kakršnega koli trgovinskega sporazuma z ZDA. Vendar pa se zdi, da imajo slednji vse karte tukaj, zlasti ker se zdi, da se Huawei sam ne zanaša nase, kot pravi.

Google Huaweiu onemogočil dostop do posodobitev operacijskega sistema Android

Google je kitajskemu telekomunikacijskemu gigantu Huawei zadal velik udarec, saj mu je zaradi trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko blokiral dostop do nekaterih ključnih storitev in aplikacij. Med drugim se Huaweievi telefoni, ki imajo operacijski sistem Android, ne bodo več posodabljali. V Huaweiu odgovarjajo, da so eden ključnih partnerjev Androida.

Spletni velikan Google je prekinil sodelovanje s Huaweiem v delu, ki se nanaša na prenos programske opreme in tehničnih storitev, razen tistih, ki so v prosti uporabi. Poteza bi lahko močno otežila poslovanje Huaweia zunaj Kitajske, saj to v praksi pomeni prenehanje posodabljanja operacijskega sistema Android. Novi modeli Huaweievih pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android pa ne bodo imeli več dostopa do priljubljenih storitev, kot so Google Play Store, ter aplikacij Gmail in YouTube. Huawei bo lahko uporabljal le javno verzijo Androida in ne bo imel dostopa do Googlovih lastniških aplikacij in storitev.

Za ta korak se je Google odločil po tem, ko je administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa kitajskega velikana Huawei uvrstila na seznam podjetij, s katerimi ameriška podjetja ne morejo poslovati, razen če imajo licenco.  

Ovitki za Huwei

Ovitki za Samsung

Nazaj
TOP IZBIRA!

TOP IZBIRA!

Najkakovostnejša izbira izdelkov za vaš telefon!

BREZPLAČNA DOSTAVA!

BREZPLAČNA DOSTAVA!

Brezplačna dostava na nakup nad 40€!

100% VAREN NAKUP!

100% VAREN NAKUP!

Možnost vračila izdelka v roku 30 dneh!

Želite biti obveščeni o akcijah in novostih?

Prijavite se na naše E-novice in pridobite 5% popusta!

© 2016 - 2024 TOP IZBIRA d.o.o., vse pravice pridržane.
Želite preveriti ponudbo za svoj telefon:
Da Ne